Wij zijn thuis foto Facebook groep

Helaas moeten we de komende dagen zoveel mogelijk binnen blijven. Omdat deze tijd uniek is in de geschiedenis zou ik als fotograaf hier toch iets mee willen doen op een leuke manier. Bijvoorbeeld met een ”wij blijven thuis familiefoto” op de drempel van de voordeur van je huis. Uiteraard op gepaste afstand.
Ik wil alle fotografen (amateur, professional en fanatieke telefoon-fotografen) in Nederland uitdagen om er ALLEEN op uit te trekken en gezinnen bij hun voordeur te fotograferen in je eigen omgeving.
De regels zijn als volgt:
- Bel aan en neem afstand
- Vraag netjes of iedereen thuis is en of ze het leuk vinden om een in blijf ”wij blijven thuis familiefoto” te maken.
- Leg spelregels uit. Iedereen op de drempel van de voordeur, dus nog net binnen!
- Maak de foto relatief snel, dus denk van te voren na over je instellingen. Ze mogen niet buiten staan, want dat ben je niet binnen. Op de drempel!
- Technisch. Let erop dat mensen echt op hoogte van de drempel moeten staan omdat het lichtverloop naar binnen meestal heel groot is. Vraag desnoods mensen even op een stoel te gaan staan en een beetje naar voren te gaan hangen.
- Dit idee is in eerste instantie niet commercieel bedoeld, maar ik kan het me voorstellen dat mensen een fotoprint willen hebben van je gemaakte foto. Dat laat ik aan jullie zelf over. Je kan bijvoorbeeld de foto via wetransfer persoonlijk sturen en daar een donatie voor een goed doel tegenover zetten.
- Noteer de gegevens van je “klant”, zodat je je foto ook prive kan mailen. Dus neem iets mee waarop ze hun gegevens kunnen achterlaten.
- Als je een foto post op deze pagina geef dan als tekst op: De woonplaats en een link naar je eigen URL (website of FB pagina).
- Geef aan dat de foto rechtenvrij gebruikt kan worden in de Media
Succes allemaal. Maak er iet moois van.
Take care,
Igor SwinkelsDeze tekst past u aan door erop te klikken.